FUNDAG voor jonge mantelzorgers Smallingerland

Finestra Aperta 1

Op zondag 10 juni a.s. is er een gratis FUNDAG voor jonge mantelzorgers uit Smallingerland. Het Tiener- en Jongerenwerk van de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S) wil tieners en jongeren die zorgen voor een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving graag in het zonnetje zetten. Dit doet de M.O.S. door ze uit te nodigen voor een ontspannen middag met tijd voor het ontmoeten van andere jonge mantelzorgers en met het bezoeken van de muziek- en circusvoorstellingen 'Finestra aperta'.

Tijd voor jezelf
Na schatting groeit zo’n 6 procent van de tieners en jongeren op met zorgen voor of over een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving. Sommigen helpen mee in de huishouding, bij lichamelijke of medische zorg. Het is daarom extra belangrijk dat jonge mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen. De FUNDAG wordt georganiseerd in de week van de jonge mantelzorger 2018 en is in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Smallingerland.

Programma FUNDAG
Om 12.30 uur start de FUNDAG voor jonge mantelzorgers met een kennismaking en lunch bij Place2B, Jelle Plantingstraat 1 in Drachten. Daarna gaan de deelnemers op de fiets naar de Haven van Drachten voor de oversteek met de boot naar het Gaastereiland. Om 14.00 uur begint de muziek- en circusvoorstelling 'Finestra Aperta' in een grote bamboetent. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om gezellig na te kletsen. De middag eindigt rond 16.30 uur.

Theater 'Finestra Aperta'

Finestra Aperta is een zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten. Dit gebeurt op het Gaastereiland nabij Drachten. Op een plek waar land en water samenkomen, in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa, vertelt Finestra Aperta over de zoektocht naar balans. Middelpunt in de voorstelling is de mobile. Fascinerende karakters klimmen over touwen, kooien en dwarsbalken. Ze zweven door het luchtruim en tarten de zwaartekracht. Grooves, beats, accordeonklanken. Vrij acrobaten en vijf muzikanten zoeken samen met het publiek naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt.

Meer informatie en aanmelden
Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Marit Schipper, jongerenopbouwwerker bij de M.O.S., via tel. 06-43619083 of m.schippers@mosweb.nl.

Finestra Aperta bamboetent

Finestra Aperta 2